Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری به بیان توضیحاتی در خصوص اقداماتی که کشور‌های موفق در زمینه کنترل بیماری کووید۱۹ انجام داده‌اند، پرداخت.

شروین شکوهی در گفت‌وگو با میزان در خصوص اقداماتی که کشور‌های موفق در زمینه کنترل کرونا انجام داده‌اند، گفت: کشور‌هایی که در زمینه مهار کرونا موفق بوده‌اند به جای تمرکز بر درمان و اینکه چه دارو‌هایی برای درمان این بیماری تجویز شود، به کم کردن تعداد بیماران با اقدامات تشویقی و تنبیهی در جامعه متمرکز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تنها کاری که برای کاهش تعداد مبتلایان می‌توان انجام داد این است که رفت‌وآمد‌ها و تماس افراد با یکدیگر قطع شود که به این اقدام قرنطینه گفته می‌شود و قرنطینه سطوح مختلفی دارد و کشور‌هایی که در زمینه کنترل کرونا موفق بوده‌اند، قرنطینه سطح بالا را اعمال کرده‌اند و مرز‌های خود را بستند و با این مسئله توانستند، جلوی شیوع بیشتر این بیماری در کشورشان را بگیرند.

بیشتر بخوانید: توضیحات یک متخصص عفونی در خصوص میزان اثر بخشی یک داروی کرونا

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری ضمن اشاره به اینکه ما از زمان شیوع ویروس کرونا در کشورمان سطوح بالای  قرنطینه به طور کلی نادیده گرفتیم، اظهار کرد: بعد از توصیه‌های بسیار برای اعمال قرنطینه در سطوح پایین تنها چند روز در ایام نوروز تعطیلی‌ها اعمال شد که تازه آن‌هم بعد از این ایام همه جا با وجود توصیه‌های بسیار مبنی بر ادامه تعطیلی‌ها بازگشایی شد.

این پزشک متخصص از عدم اعمال تعطیلی‌های تاثیرگذار پایتخت انتقاد کرد و افزود: علیرغم  اینکه چند هفته پیش در تمام رسانه‌ها اعلام شد که تهران تعطیل شد، هیچ کجا تعطیل نشد و صنوف مختلف طی این مدت به فعالیت خود ادامه دادند.

وی با اشاره به اینکه تنها با حرف زدن نمی‌توان کووید را مهار کرد و برای کنترل این بیماری هم مسئولین و هم مردم باید وارد عمل شوند، بیان کرد: خواهش تمنا از مردم برای رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از رفتن به مسافرت طی چند ماه گذشته بی فایده بوده است و باید در این خصوص اقداماتی انجام شود.

وی با بیان اینکه کره جنوبی که یکی از کشور‌های موفق در زمینه مقابله با کرونا بوده‌است، تمام راه‌های خود را بست و همه ارتباط‌های نزدیک را قطع کرد و شروع به گرفتن تست کرونا از افراد جامعه کرد، متذکر شد: گرفتن تست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما افزایش تست گیری و شناسایی تعداد بیشتری از بیماران در جامعه‌ای موثر است که مردم آن پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند و برای مثال فرض کنید در ایران میزان آزمایش‌های کرونا افزایش یابد و به جای شناسایی ۵ هزار مبتلا ۲۰ هزار بیمار شناسایی گردد و در این صورت آیا مردم فرهنگ قرنطینه شدن و در خانه نشستن را دارند؟ و آیا ضمانت اجرایی هست، که یک ارگان بتواند مردم را در خانه نگه دارد؟

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کشور کره جنوبی هر فردی که جواب آزمایشش مثبت بود با مراقبت قرنطینه می‌شد، عنوان کرد: در کشور ایران افراد مبتلا حتی اشخاصی از میان کادر درمان قرنطینه را رعایت نمی‌کنند و بنابراین اگر ما بخواهیم از کشور‌های موفق نظیر کره جنوبی و امارات برای کنترل این بیماری الگو برداری کنیم، باید تعداد زیادی تست از افراد جامعه گرفته شود و موارد مثبت را کاملا قرنطینه کنیم، اما هنگامی که مردم فرهنگ قرنطینه شدن را ندارند و برای این امر ضمانت اجرایی وجود ندارد، افزایش تست‌های کرونا بی فایده است.

این فوق تخصص بیماری عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه ما برای مقابله با کرونا در زمینه فرهنگی و اجتماعی با مشکل روبه رو هستیم، توضیح داد: بر خلاف تصور عده‌ای که کم کاری تعدادی از مسئولین را علت این مسئله می‌دانند، من معتقد هستم مردم هم در پیش آمدن این وضعیت مسئول هستند چرا که نمی‌توان آن‌ها را کنترل کرد و با وجود توصیه‌های بسیار پزشکان و رسانه‌ها مردم رعایت پروتکل‌ها را جدی نمی‌گیرند.

وی ضمن تاکید بر اینکه هنگامی که مردم رعایت پروتکل‌ها را جدی نمی‌گیرند، مسئولین باید اقداماتی را به غیر خواهش و تمنا از مردم انجام دهند، چرا که خواهش کردن تا کنون بی فایده بوده‌است و دولت باید در این زمینه تمهیدات بازدارنده و تنبیهی برای متخلفین وضع کند، تشریح کرد: اینکه گفته شده‌است افرادی را که ماسک نمی‌زنند را جریمه می‌کنیم باید ضمانت اجرایی داشته باشد و اگر ساز و کار مناسب برای این امر وجود نداشته باشد، این صحبت‌ها کاملا بی فایده است و به هیچ دردی نمی‌خورد و حتی یک نفر هم از تعداد مبتلایان به کرونا کم نمی‌شود.

وی با بیان اینکه اگر شخصی در کشور‌های هم سایه نظیر امارات و ترکیه ماسک نداشته باشد همان موقع از آن فرد مبلغ جریمه دریافت می‌شود و در حالی که در ایران گونه نیست، گفت: کشور‌های موفق در زمینه کنترل کرونا قرنطینه را رعایت کردند و هنگامی که مشاوران با تجربه و دارای تخصص‌های مختلف تشخیص دادند، از قرنطینه خارج شدند، نه اینکه طی اقدامی شتابزده همه جا را بازگشایی کنند.

رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به اینکه کشور‌هایی نظیر ایتالیا و اسپانیا که از وضعیت مناسبی برخوردار نبودند و توانستند با قرنطینه تا حدی بر اوضاع مسلط شوند، آمار مبتلایان آن‌ها مجددا در پی بازگشایی‌ها افزایش یافته است، اضافه کرد: کووید ۱۹ شوخی ندارد و با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به این اوضاع گرفتار شدیم و در حال حاضر تمام بیمارستان‌ها پر است از بیماران مبتلا به کرونا و جایی برای خواباندن آن‌ها وجود ندارد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری تاکید کرد: قرنطینه سطوح مختلفی دارد و هنگامی که شیوع بیماری و زنجیره انتقال در مکانی بسیار زیاد است باید قرنطینه سطوح بالا اعمال شود و قرنطینه سطح بالا به این معنا ست که افراد به یکدیگر نزدیک نشوند و در خانه بمانند و مجبور نباشند برای امرار معاش بیرون از خانه کار کنند.

وی اظهار کرد: قبلا توسط برخی از صاحب نظران و مسئولین تصور میشد که ایمنی جمعی اتقاق می‌افتد و تعداد بیماران کاهش پیدا می‌کند، اما هم اکنون ثابت شده‌است که اینگونه نیست و با مبتلا شدن همه مردم ایران به کرونا هم باز هم این بیماری از بین نمی‌رود و امکان ابتلای مجدد وجود دارد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری توضیح داد: به طور کلی کشور‌هایی در زمینه مقابله با کرونا موفق بوده‌اند که برحسب شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسیشان سطوح مختلف قرنطینه را اعمال کردند و برخی از آن‌ها نظیر کشور‌های جنوب شرقی آسیا از لحاظ فرهنگی به گونه‌ای هستند که مردم پروتکل‌ها را بیشتر رعایت می‌کنند و بعضی دیگر که با مشکل فرهنگی مواجه هستند با جبر مسئولین مجبور به رعایت شدند چرا که اگر مردم همکاری لازم را نداشته باشند، کنترل کرونا غیر ممکن خوهد بود.

وی با اشاره به اینکه ما در ایران هیچ یک از سطوح قرنطینه را به صورت علمی و درست رعایت نکرده ایم و برای مهار کرونا به دنبال افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی، دستگاه ونتیلاتور، نیرو‌های کادر درمان و ... هستیم، متذکر شد: کشور آمریکا هم که تا کنون در زمینه کنترل کرونا ناموفق بوده است، همین اقدام را انجام داده و با جای اینکه به دنبال پیشگیری از ابتلای افراد به این بیماری باشد، به درمان اهمیت می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر به تمام بیمارستان‌ها تخت اضافه کنیم و همه مدارس‌ را هم به بیمارستان تبدیل کنیم تا زمانی که با قرنطینه کردن بر طبق اصول علمی تعداد بیماران مبتلا به کرونا را کاهش ندهیم، نمی‌توانیم در زمینه مهار این بیماری موفق باشیم، چرا که کرونا کنترل نشدنی است و تنها راه این است که از تماس مستقیم افراد با یکدیگر جلوگیری شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا کووید19 کرونا ویروس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا کووید19 کرونا ویروس کشور های موفق در زمینه زمینه کنترل کرونا فوق تخصص بیماری رعایت پروتکل ها پروتکل ها موفق بوده کشور هایی بی فایده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در نشست سران اسلامی اعلام کرد که بی‌تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه باختری و قدس شریف است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امیرعبداللهیان امروز یکشنبه در شروع صحبت‌های خود در این نشست تاکید کرد: ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه و کرانه باختری فلسطین بر ضرورت تقویت اتحاد و هم بستگی بیش از پیش کشورهای اسلامی برای توقف فوری نسل‌کشی جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری کافی و بدون مانع کمک های بشردوستانه به سراسر غزه تاکید می‌کنم.

 وی در این سخنرانی افزود: بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف می باشد.

مشروح سخنان وزیر امور خارجه را در زیر می‌خوانید:

از دولت و کشورهای مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام نمودند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

 تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه باختری بار دیگر ثابت کرد از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر توهمی بیش نبوده؛ چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید  است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد.

 تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت همه فلسطینیان میسر است.

کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم اسرائیل با گذشت هفت ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه های آمریکا و اروپا و سایر کشورهای جهان رسیده است.

امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد

مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب این صدای اعتراضی وجدان  های بیدار بشری را با سرکوب و خشونت پاسخ می دهند و بار دیگر رویکرد استاندارد های دوگانه خود را به نمایش گذاشتند.

افکار عمومی جهان و به ویژه جهان اسلام قویاً از ما به عنوان دولت های اسلامی انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم، از جمله:

1- تاکید بر برقراری آتش بس فوری کامل بی قید و شرط دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

2- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

3- تبادل انسانی اسرا؛

4- موظف ساختن رژیم آپارتاید اسرائیل به خروج فوری کامل و غیرمشروع از تمامی مناطق غزه و تصمیم بین الملی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

5- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری همه کشورهای اسلامی علیه رژیم اسرائیل؛

6- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملی دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی عاملان و آمران جنایات اسرائیل؛ برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف محاکمه و مجازات کرد.

جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده ای قرار دارد؛ به نحوی که کشورهای اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش ها از جمله بی ثباتی اقتصادی، ناآرامی های سیاسی، درگیری های منطقه ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان، و مداخله قدرت های فرامنطقه ای مواجه اند.
این چالش ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش های توسعه ای منجر شده است.

با این وجود، این چالش ها می تواند، موجد فرصت هایی قابل توجه برای پیشرفت و نوع آوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشد.

امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان استامیرعبداللهیان عازم گامبیا شد

میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشورهای اسلامی، زمینه های مساعدی را برای پیشبرد طرح های توسعه پایدار، بر اساس شاخص و ارزش های اسلامی فراهم ساخته است.

در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان و با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری های بومی شگفتی های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه کشورهای اسلامی موجود است.

ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار این اجلاس یعنی تقویت اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار؛
 اول- ملت های اسلامی با تمرکز و سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی فناوری و زیرساخت ها می توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری و تسری توسعه پایدار و همه جانبه می بایست شبکه همکاری های اقتصادی، فنی، توسعه ای، تجاری و مالی و پولی میان کشورهای اسلامی در بستر توافقات و سازوکارهای هدفمند و مشترک بیش از پیش تقویت شود. 

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چهارچوب سازمان همکاری اسلامی، جهت اشتراک گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار، لازمه تحقق طرح های توسعه ای جهان اسلام است. 

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار بر مبنای ارزش های دینی یک ضرورت اساسی است. 

پنجم- به کارگیری ابتکارات و نوع آوری های فناورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقیق اهداف توسعه پایدار در چهارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب می باشد.

بی تردید، اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان، بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد.همیاری و همکاری کشورها با شعار امنیت و توسعه پایدار برای همه، ضرورت و فوریت می یابد.

حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. 
جمهوری اسلامی ایران با توصل به قاعده حقوقی دفاع مشروع و پس از ناامید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه‌ دهم آوریل پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به رژیم اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هرگونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و خارج، واکنش بعدی ما علیه رژیم اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود.

توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان می باشد.

ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می دانیم و دست دوستی خود را با دولت های منطقه و جهان اسلام به گرمی می فشاریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه نا امنی و دشمن مشترک همه ماست.

بار دیگر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتفاع کارآیی این سازمان در جهان در حال گزار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و سیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی همه کشورهای اسلامی اعلام می داریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری کنفرانسی برای مهار مهاجران در دانمارک
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عملیات وعده صادق وجدان مردم آزادیخواه جهان را بیدار کرد
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید